Pyhiinvaellus

Pyhiinvaellus on koko kehon rukoilemista liikkeessä, vaeltamista pyhiin paikkoihin. Pyhä paikka voi onneksemme olla ihan lähistöllä, vaikkapa lähimetsässä. Yhteys syvimpään itseen ja luontoon tulee mahdolliseksi, kun keskittyy olemaan läsnä hetkessä ja avaa aistit havainnoimaan ympäristöä.

Jokainen vaeltaa omalla tavallaan. Pyhiinvaelluksella voi päästää irti suorittamisesta ja antautua Jumalan johdatukseen. On tilaa pohtia elämän isoja kysymyksiä rauhassa. Silloin Pyhä saattaa yllättää.

Pyhiinvaelluksen kokonaisvaltaista ulottuvuutta kuvailevat vuosisatojen pyhiinvaellusperinteestä kootut periaatteet eli seitsemän avainsanaa. Nämä avainsanat ovat yksinkertaisuus, vapaus, kiireettömyys, hiljaisuus, huolettomuus, jakaminen ja hengellisyys. Avainsanojen pohdiskelu esimerkiksi yhteisen vaelluspäivän hiljaisuudessa tai yhteisissä keskusteluissa tukee vaeltajan konkreettista matkantekoa pyhän äärelle. Mitä luomakunta opettaa minulle yksinkertaisuudesta ja kohtuullisuudesta? Mistä Jumala puhuu minulle hiljaisuudessa? Mitä tämän päivän vaeltaminen valaisee minussa?