Ilmoittautuminen ja maksut

Kaikkia Via Silentiin luostariyhteisöön tulevia pyydetään ilmoittautumaan Hiljaisuuden Ystävien toimistoon alla olevalla lomakkeella (linkki). Veloitamme vuorokaudesta 50 € (majoitus omilla lakanoilla sisältäen kaikki ateriat ja muun ohjelman) ja lisäateriasta 10 €. Ilmoittautua kannattaa mahdollisimman aikaisin, viimeistään 10 päivää ennen saapumista. Myös sen jälkeen ilmoittautuvat pyritään palvelemaan. Luostariin voidaan ottaa ihmisiä enintään se määrä, mikä kulloinkin on majoituskapasiteetti, yleensä n. 7 huonetta on käytössämme. 

Kun olet täyttänyt ilmoittautumislomakkeen saat välittömästi sähköpostiin automaattivastauksen, että ilmoittautumisesi on vastaanotettu. Sen jälkeen viiden vuorokauden sisällä saat toimistosta vahvistuksen, että sinulle on varattuna huone, tai että luostarissa ei ole tilaa haluamanasi ajankohtana. Saamassasi viestissä on myös toimintaohjeet, mikäli joudut muuttamaan varaustasi tai perumaan sen. 

Jokainen saa laskun luostariajastaan vasta jälkikäteen toteutuneiden vuorokausien mukaan. Peruuntuneesta varauksesta ei veloiteta.

Tietoa ilmoittautujalle

Via Silentiin luostariyhteisöön ilmoittautujan ja saapujan on hyvä tiedostaa eräitä asioita toiminnastamme. 

Saapuminen tapahtuu arkisin joko lounasaikaan klo 12.30 (tai klo 12.00 hetkipalveluksessa) tai päivällisaikaan klo 18.30. Sunnuntaisin uudet hiljaiset rukoilijat otetaan vastaan klo 12.00-14.30. Hetkipalvelija ottaa sinut vastaan ja opastaa sinut taloon.

Ateriat ovat kaikki laktoosittomia ja gluteenittomia kasvisruokia (aamupalalla on tarjolla myös leikkelettä halukkaille, ja myös "tavallista" leipää on tarjolla). Keittiöjärjestelyissä on myös keliakiaa sairastavat otettu huomioon ruoka-aineiden sijoittelussa ja käsittelyssä. Aamu- ja iltapalat ja päiväkahvi hoituvat omatoimisesti. Lounas ja iltaruoka valmistetaan yhteisössä työpalveluna. Tätä varten on käytössä Via Silentiin oma keittokirja, jossa on maukkaille kasvisruuille helpot reseptit ja valmistusohjeet. Muiden kuin edellä mainittujen ruokarajoitteiden osalta jokainen huolehtii itse siitä, että ruokavalio on kunnossa. Keittiössä on lomake, jonka täyttämällä voi viestiä kokeille omista toiveistaan.

Esteettömyys ei toteudu liikuntarajoitteisille Poitsilan tiloissa Haminassa, jossa joudutaan kulkemaan puukartanon rappusia yläkerran luostaritiloihin. Vuosittain pyrimme saamaan 1-2 kuukaudeksi sellaisen kakkoskodin, joka on myös esteetön. Kesällä 2024 sellainen on Kyrönniemen Hiljaisuudenkeskus, jossa toimimme 7.7.-4.8.2024. Sen majoitus-, peseytymis- ja toimintatilat ovat esteettömiä, ainoastaan rantasauna ei.

Majoittuminen on omilla lakanoilla yhden hengen huoneissa, ja myös omat pyyhkeet tulee olla mukana. Vessat ja suihkut ovat yleensä yhteiskäytössä. Sisällä emme ole kengät jalassa, joten sisätossut tai villasukat voi olla hyvä ottaa matkaan mukaan.

Turvallisuudesta yhteisössä huolehdimme kaikki omalta osaltamme, niin fyysisestä kuin henkisestä. Vahingon sattuessa Hiljaisuuden Ystävillä on toiminnan järjestäjän vastuuvakuutus.

Talon infoa on huonekansiossa, joka löytyy jokaisen huoneesta. Siellä on tietoa mm. itse kiinteistöstä, lähellä olevista palveluista, kynttilöiden käytöstä, pelastusteistä, lemmikkien mukanaolosta ja tupakoinnista.  On myös hyvä olla tietoinen, että sekä Poitsilassa että kesällä 2024 Kyrönniemessä on luostarin lisäksi samaan aikaan muita ihmisä ja ryhmiä, joiden kanssa elämme sulassa sovussa (opiskelijaryhmiä, perhejuhlia, koulutusryhmiä, perhejuhlia, teatteria jne.) Me noudatamme omassa yhteisössämme luostarin hiljaisuuden viljelyä, mutta hiljaisuus ei tietenkään koske muita tontilla olevia ja eläviä.

Saapumisohjeita

Haminan Poitsila: Osoite Tikkupolku 1, 49460 Hamina. 

Omalla autolla tullessa autoa ei jätetä pihaan, vaan 50 metriä ennen kartanoa olevalle P-alueelle (lukee Kymenlaakson opisto).

Julkisilla pääsee Poitsilaan 400 metrin päähän kartanosta (Itäväylän pysäkki, noin 2 km Haminan keskustasta), Kotkan paikallisbussilla Haminasta tai Kotkan suunnalta, Linja 1 (www.kotkanaikataulut.fi). Haminaan päin pääsee muualta Suomesta bussilla, tai junaseisake on Kyminlinnan seisake, jonne junat Kouvolasta tulevat (ja siitä edelleen em. paikallisbussilla Poitsilaan). Aikatauluja voit selvittää VR:n ja Matkahuollon aikataulutiedustelusta.

Vieremän Kyrönniemi: Osoite Kyrönniementie 62, 74200 Vieremä. (Tulo-ohjeet päivitetään tuonnempana.)