Luostaripalvelijat

Via Silentiissa toimii päivittäin kaksi luostaripalvelijaa - rukouskumppani ja hetkipalvelija - jotka ovat luostarissa itse rukoilemassa ja kilvoittelemassa ja samalla kutsumassa mukaan paikalla olevat hiljaiset rukoilijat. Luostaripalvelijat toimivat vapaaehtoisina "ruokapalkalla", tosin varsinainen palkkio lienee Jumalan läsnäolo ja sen tuomat hedelmät. Luostaripalvelijat myös toimittavat messun papin johdolla sunnuntaisin. Palvelupareilla on "kapulanvaihto" aina maanantaisin iltapäivällä.

Rukouskumppani (RK)

Rukouskumppani on jonkin hiljaisen rukouksen muodon tuntija ja harjoittaja omassa elämässään. Hän on sitoutunut luostaripalvelijaksi vuosittain 1-2 viikoksi Via Silentiin yhteisöön. Rukouskumppani vastaa päivittäin kolmesta noin puolen tunnin mittaisesta hiljaisen rukouksen hetkestä, joka nousee hänen omasta rukoustraditiostaan. Lisäksi hän pitää päivittäin joko lyhyen opetustuokion tästä rukousmuodosta (2 kertaa viikossa) tai ohjaa joitain hengellisiä harjoituksia (4 kertaa viikossa). Hän myös ohjaa päivittäisen yhteisön jakamistunnin. Rukouskumppani toimii omalla viikollaan luostarivastaavana, eli voi tehdä kiireellisiä yhteisöön liittyviä päätöksiä.

Hetkipalvelija (HP)

Hetkipalvelija vastaa kolmesta päivittäisestä noin 15 minuutin hetkipalveluksesta. Hän myös huolehtii monista käytännön asioista, kuten hiljaisten rukoilijoiden vastaanottamisesta, työpalvelustehtävien päivittäisestä jaosta ja viikon ruokatilauksesta. Hänellä on talon yleisavain ja voi auttaa tarvittaessa ovien avaamisessa.

Ilmoita halukkuutesi Via Silentiin luostaripalvelijaksi  -

täytä tämä "jäsenhakemus"-lomake yhteisömme luostaripalvelijajäseneksi: