Hiljaisuuden jooga

Hiljaisuuden jooga®

Hiljaisuuden jooga on sairaalapappi, joogaopettaja Heli Harjunpään kehittämä kristillinen harjoituskokonaisuus, jossa yhdistyvät lempeä kehollinen harjoitus, mielen rauhoittuminen ja hengellisyys. Hiljaisuuden joogassa opetellaan suhtautumaan kehoon lempeän realistisesti.

Harjoitukset ovat hiljaisuuden viljelyä koko olemuksella keholla, mielellä ja hengellä. Niissä avaudutaan kohti sisäistä hiljaisuutta, mieli hiljenee ja tulee tilaa Jumalan läsnäolon kokemiselle. Hiljaisuuden joogassa liitytään mystiikan teologiaan, kokemuksellisuuteen, kuuntelevaan rukoukseen eli kontemplaatioon. Hiljaisuuden joogan harjoitukset ovat yhtenäinen meditatiivinen kokonaisuus, miniretriitti.  

Jooga on yleisnimitys harjoitusmenetelmien kokoelmille, joita on harjoitettu vuosituhansia monenlaisten maailmankatsomusten osana. Hiljaisuuden joogan harjoitusten fyysinen perusta on levollisessa perusjoogassa. 

Hiljaisuuden joogassa liitytään kristilliseen perinteeseen rukouksin, Raamatun tekstein ja virren sanoin, jotka yhdistyvät harjoituksiin ja kehollisiin rukouksiin. Kristinuskon rakkauden sanoma tuodaan esille niin, että kukaan ei joudu jäämään sen ulkopuolelle. Näin voi toteutua kristittyjen yhteys, rukous ja Jumalan armollisen läsnäolon kokemus.