Fransiskaaninen rukous

Rukous alkaa hiljaisuudesta ja pysähtymisestä. Hiljaisuudelle on tärkeää raivata tilaa. Downshifting ja kotoilu ovat olleet viime aikojen trendejä. Se kertoo myös hiljaisuuden ja kiireettömyyden tarpeesta. Suorituspaineista poishyppääminen tapahtuu monin eri tavoin. Meille kristityille se on tietoisuutta Jumalan ja itsen läsnäolosta kaikessa. Etsimme ulkoista ja sisäistä rauhaa ja käännämme katseemme sisimpäämme. Rauhoitumme Jumalan läsnäoloon. Silloin kuulemme paremmin Hänen äänensä, olemme sitten ulkona luonnossa tai arkiaskareiden keskellä. Voimme opetella kuulemaan Hänen äänensä kaikessa, sillä ”Hänessä me elämme, liikumme ja olemme:”

Hiljaisuuden liike edustaa rukousperinnettä, missä ei tarvita paljoja sanoja. Meidän ei tarvitse keksiä mitään, sillä kaikki on jo sanottu. Saamme liittyä ikiaikaisiin rukouksiin, joita kristikunta on täynnä. Voimme vain levätä Jumalan läsnäolossa.

Franciscus Assisilaisen ( 1182-1226) hengessä:

” Missä on rakkautta ja viisautta, siellä ei ole pelkoa eikä tietämättömyyttä.

Missä on kärsivällisyyttä ja nöyryyttä,siellä ei ole vihaa eikä levottomuutta.

Missä on köyhyyttä ja iloa,siellä ei ole himoa eikä ahneutta.

Missä on lepoa ja mietiskelyä, siellä ei ole huolta eikä harhailua.

Missä on Herran pelkoa, joka vartioi asuntoa,siellä vihollinen ei voi löytää sisäänpääsyä.

Missä on laupeutta ja ymmärtäväisyyttä, siellä ei oleliiallisuutta eikä kovuutta,” ( Franciscus)

Franciscus kutsuu elämään nöyryyden, rakkauden jai ilon hengessä. Luotujen ylistys 7. säkeistöstä: ”Ylistäkää ja siunatkaa ja kiittäkää ja palvelkaa kaikki luodut Luojaa! Hän kutsuu suureen nöyryyteen.  Herra, Luoja, Korkein, suureen kiitokseen.”

Rukouspaikkojamme ovat kappelin lisäksi metsä, kallio, avara paikka,sauna, hiljaisuus, meren ranta. Koko ristityn ruumis rukoilee / siunattu kehollisuus !

 ” Kaikki omani ovat sinun.  Herrani, olen kokonaan sinun. Tiedät hyvin, että minulla ei ole mitään muuta kuin kaapu, köysi ja housut. Ja nekin ovat sinun. Mitä siis voisin tarjota sinun valtasuuruudellesi?”

 jk. lämpimät varusteet, tasku-otsalamppu , ulkoilukengät

Pax et bonum!  Rauhaa ja kaikkea Jumalan hyvää.