Hiljaiset rukoilijat

Hiljaiseksi rukoilijaksi luostariyhteisöön voi tulla kuka tahansa aikuinen, joka tuntee kutsun hetkeksi irrottautua omasta arjestaan ja asettua luostarin arkirytmiin - rukoukseen, sekä työpalveluun (2-3 tuntia päivittäin). Toimimme suomen kielellä sekä Jumalan äidinkielellä, joka on hiljaisuus. Tulija sitoutuu noudattamaan luostarin rytmiä, päiväohjelmaa (voimavarojensa mukaan), yhteisön toimintaperiaatteita (katso "Huoneentaulu") ja muita kulloisenkin talon ohjeita. Vaikka moni kokee saavansa levätä luostarissa, se ei ole varsinaisesti "lepokoti", vaan yhteisö aktiiviseen kilvoitteluun kullekin omalla elämäntiellään. Ja jokaisella on omat kilvoittelunsa. Tästä kristityn vaelluksesta on päivittäin yhteinen jakamistunti, sen sijaan kahdenkeskinen hengellinen ohjaus ei kuulu luostarin ohjelmaan, ja jokainen vastaa omasta hyvinvoinnistaan luostarijaksonsa aikana.

Lyhin aika yhteisössä on yksi vuorokausi ja uusia hiljaisia rukoilijoita otamme vastaan lounasaikaan klo 12.30 (voit saapua jo klo 12.00 avoimeen hetkipalvelukseen) sekä päivällisaikaan klo 18.30. Ovemme ovat avoinna vuoden jokaisena päivänä (paitsi Kotiluostariviikoilla ks. vuosikalenteri) ja voit itse valita niin saapumispäivän kuin lähtöpäiväsi. Voit tulla viikolla tai viikonlopuksi, pariksi päiväksi, viikoksi tai pidemmäksi aikaa. Majoittuminen on yhden hengen huoneissa. Kerralla voi yhteisössä olla se määrä rukoilijoita kuin mitä majoituskapasiteetti antaa myöden, yleensä 7-8 henkeä. Pyydämme ilmoittautumaan hyvissä ajoin, viimeistään 10 päivää ennen saapumistasi, ja myös myöhemmin ilmoittautuneita pyrimme palvelemaan.

Veloitamme vuorokaudesta 50 € (majoitus omilla lakanoilla sisältäen kaikki ateriat ja muun ohjelma) ja lisäateriasta 10 €, mikäli jäät vielä syömään viimeisen täyden vuorokauden jälkeen. Yli kahden viikon oleskelusta koordinaattorimme käy kanssasi suunnittelukeskustelun, jossa sovitaan myös edellistä edullisempi vuorokausimaksu. 

  • Voit myös ostaa ystävällesi lahjakortin Via Silentiin luostariyheisöön, esim. yhdeksi tai kahdeksi vuorokaudeksi. Lähetämme hänelle maksamasi lahjakortin, jonka hän voi käyttää haluamanaan ajankohtana vuoden kuluessa. Laita viesti via.silentii@gmail.com.